Now Reading:
ZAVRŠEN ČETVRTI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA ZA DJECU I MLADE “ČUVARI TRADICIJE”

ZAVRŠEN ČETVRTI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA ZA DJECU I MLADE “ČUVARI TRADICIJE”

Četvrti međunarodni festival folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije“ trajao je od 31.jula do 05. augusta 2019.godine.

Na ovogodišnjem festivalu predstavilo se više od 500 učesnika iz sedam zemalja među kojima su predstavnici Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Srbije i BiH. Organizator ovog festivala je Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva „BAŠLIJA“.

Učesnici su pored koncertnih sadržaja imali priliku da obiđu i kulturno-historijske spomenike, turističke ljepote i potencijale Ilidže, Sarajeva, Zenice, Konjica, Jablanice, Travnika, Jajca, Mostara.

„Ovim projektom, osim što smo našim sugrađanima i istinskim zaljubljenicima u tradiciju i folklorno stvaralaštvo priredili veoma zanimljiv i raznovrstan program kroz pet koncerata u pet gradova, mislim da smo dodatno ojačali međunarodnu saradnju, otvorili vrata i puteve za uzvratne posjete. Svemu tome doprinijeli su oni bez kojih ovaj festival ne bi sijao tako velikim sjajem a to su Općina Ilidža, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta koji su finasijski podržali ovaj projekat, stoga im se najsrdačnije zahvaljujem u lično ime i ime svih učesnika“, kazao nam je Džemo Hurić- predsjednik udruženja „Bašlija“ i direktor festivala.

Koncerti su održani na Ilidži, Konjicu, Zenici, Jajcu i Mostaru.

Input your search keywords and press Enter.