Now Reading:
VIJEĆE MINISTARA: USVOJEN PROGRAM EKONOMSKIH REFORMI 2019 – 2021.

VIJEĆE MINISTARA: USVOJEN PROGRAM EKONOMSKIH REFORMI 2019 – 2021.

Reforme će biti usmjerene na unapređenje strateškog i zakonodavnog okvira u skladu sa ugovorom o uspostavljanju energetske zajednice, stvaranje održivog sistema finansiranja željezničke infrastrukture, unapređenje poljoprivredne proizvodnje, jačanje sistema infrastrukture kvaliteta BiH po modelu EU

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje, usvojilo je Program ekonomskih reformi (ERP) za period 2019 – 2021. godine,  sastavljen od pet tematskih cjelina, uključujući prioritete strukturalnih reformi, makroekonomski i fiskalni okvir.

ENERGETSKA ZAJEDNICA
Reforme će biti usmjerene na unapređenje strateškog i zakonodavnog okvira u skladu sa ugovorom o uspostavljanju energetske zajednice, stvaranje održivog sistema finansiranja željezničke infrastrukture, unapređenje poljoprivredne proizvodnje, jačanje sistema infrastrukture kvaliteta BiH po modelu EU.
TRŽIŠTE RADA

Radit će se na daljnjem unapređenju sektora komunikacija i informacionog društva, uz usklađivanje regulatornog okvira sa standardima EU, intenziviranju saradnje u obrazovanju i povećanju efikasnosti tržišta rada, uspostavljanju efikasnog sistema potrošnje u zdravstvu i unapređenju sistema socijalne zaštite.

Program ekonomskih reformi će biti proslijeđen Evropskoj komisiji.

 

BIZNIS MAGAZIN

Input your search keywords and press Enter.