Now Reading:
UBIJEN POLICAJAC U SUHODOLU KOD TARČINA

UBIJEN POLICAJAC U SUHODOLU KOD TARČINA

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, mogla je samo potvrditi da je pronađeno tijelo muške osobe. Na terenu se nalazi veliki broj policijskih timova i Hitna pomoć.

“Očekuje se uviđaj kojim će rukovoditi dežurni tužilac nakon kojeg će biti poznato više informacija”, kazala je Bavčić.

Policajac je ubijen vatrenim oružjem. Kako saznajemo, riječ je o pripadniku Sektora uniformisane policije FUP-a i osiguravao je objekat FUP-a u Suhodolu u kojem se odvijaju pripreme i vježbe policijskih službenika.

******

Prema informacijama do kojih se dolazi od izvora bliskih istrazi, sumnja se da je policajca ubio Edin Gačić za kojim policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica.

Za njim je ovih dana tragalo nekoliko policijskih agencija i MUP-ovi više kantona. Danas se pojavila informacija da je viđen na lokalitetu Ušivak, a mještani su slali upozorenja jedni drugima i putem društvenih mreža.

FUP-ov policajac je osiguravao strelište u Suhodolu, a ubica mu je nanio povrede vatrenim oružjem u predjelu ruku i glave. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

U toku je uviđaj kojim rukovodi tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

klix.ba
Input your search keywords and press Enter.