Now Reading:
U SARAJEVU OTVOREN NOVI CHOCO BOUTIQUE MAK ZARA

U SARAJEVU OTVOREN NOVI CHOCO BOUTIQUE MAK ZARA

Mak Zara je prva manufaktura za proizvodnju i prodaju čokoladnih pralina i ostalih konditorskih proizvoda u Bosni i Hercegovini po uzoru na belgijske praline

U Sarajevskom trgovačkom centru Mercator u Ložioničkoj ulici otvoren je novi Choco boutique Mak Zara. Radi se o potpuno novom konceptu shopova bosanskohercegovačkog brenda čokolada Mak Zara, koji će u okviru ponude pored svojih poznatih pralina i čokolada imati i Lavazza espresso, te različite napitke od kafe, svaki put uz gratis pralinu.

RUŽIČASTA BOJA

“Ljubiteljima slastica vrhunskog kvaliteta u našem novom shopu ponudit ćemo više od 30 različitih vrsta pralina i čokolada, među kojima se izdvaja Ruby pralina. Ruby čokolada je ružičaste boje, a dobila je ime po prirodnoj crveno-ljubičastoj boji kakaovca od kojeg se proizvodi. Tu su i slastice od suhog voća i meda prelivene čokoladom. U ponudi će se nalaziti i veliki broj premium poklona za posebne prilike”, riječi su Armina Hodžića, direktora Mak Zare.

Mak Zara je prva manufaktura za proizvodnju i prodaju čokoladnih pralina i ostalih konditorskih proizvoda u Bosni i Hercegovini po uzoru na belgijske praline. Iz Mak Zaredanas izlazi oko 40 vrsta ručno rađenih proizvoda prepoznatljivog kvaliteta i dizajna, koji su djelo domaćih stručnjaka.

Brend je prepoznatljiv po pralinama koje, osim okusima, plijene pažnju posebnim pakiranjima sa porukom u kojoj dolaze.

ZNANJE I INOVACIJE

Mak Zara svoje poslastice plasira širom Bosne i Hercegovine. Ovaj domaći brend zastupljeni je u tržnim lancima Bingo, Mercator, u Konzum marketima, dm drogerie marketu, Tropic marketima, Hoše komercu, te nekim cvjećarama i specijaliziranim trgovinama, kao i u vlastitom shopu koji se nalazi u BBI centru u Sarajevu.

“Zadovoljni smo kako se razvija poslovanje kompanije. U prošloj godini povećali smo prihode od prodaje za 35 posto. Mak Zara je dokaz da naše tržište pozitivno reagira na kvalitet, te da znanje i inovacije koje primjenjujemo, nailaze na odličan prijem kod ljubitelja vrhunskih čokoladnih slastica”, kazao je Hodžić.

Business-magazine

 

Input your search keywords and press Enter.