Now Reading:
TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD HADŽIĆA – TROJE POGINULIH

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD HADŽIĆA – TROJE POGINULIH

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da su u saobraćajnoj nesreći poginule tri osobe te da uviđajem rukovodi dežurni tužilac.

Nezvanično, kamion “miješalica” direktno se sudario sa putničkim automobilom, pri čemu je auto gotovo u potpunosti uništen.

Glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić je istakao da je nesreća na putu M-17 blizu Hadžića dojavljena u 13:25 sati. Smrtno su stradale dvije ženske osobe i jedno dijete, a vozaču teretnog vozila također je ukazana ljekarska pomoć.

Dalje portali objavljuju da su majka, beba i nana poginule su danas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu M-17 Hadžići – Pazarić, u mjestu Zovik.

Porodica se kretala iz pravca Hadžića prema kući u Tarčinu gdje su i živjeli. Uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac sarajevskog tužilaštva trajao je par sati, a saobraćaj je bio preusmjeren preko naselja Gradac i autoputa A-1.

Nakon što je završen uviđaj, vatrogasci su iz olupine Peugeota pomoću hidrauličnih makaza izvukli tijela nastradalih.

– Na intervenciji je bilo nas 5 vatrogasaca sa dva vozila. Iako je naša misija da spašavamo živote, ovaj put nismo uspjeli u tome. Ovo je događaj koji će definitivno dugo ostaviti trag u našim sjećanjima – za „Avaz“ je izjavio Memagić Danis, zamjenik komandira vatrogasne jedince na Stupu.

Iz BIHAMKA je saopćeno da je obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila kod mjesta Zovik na magistralnom putu M-17 Hadžići – Pazarić. Do završetka uviđaja i uklanjanja vozila u 17:45 sati saobraćalo se preko Gradca.

Input your search keywords and press Enter.