Now Reading:
SVEČANOM SKUPŠTINOM OBILJEŽEN DAN BIHAMK-a

SVEČANOM SKUPŠTINOM OBILJEŽEN DAN BIHAMK-a

Najavljene nove usluge i pogodnosti u 2019. godini

(Sarajevo, 07. feburuar 2019.) Povodom obilježavanja Dana osnivanja BIHAMK-a danas je u prostorijama hotela Hollywood održana svečana sjednica Skupštine auto-moto kluba.

 Svečana sjednica održava se tradicionalno 7. februara, a na ceremoniji se dodjeljuju priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba te se ujedno obilježava i godišnjica osnivanja BIHAMK-a zajedno sa uposlenicima, partnerima i predstavnicima medija.

Ivo Komšić,  predsjednik BIHAMK-aistakao je kako je auto-moto klub u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake.

„Osim kontinuiranog rasta članstva, gdje je BIHAMK na kraju prošle godine imao blizu 52.000 članova, prethodnu godinu je obilježilo povećanje broja intervencija pomoći na cesti, oko 50.000, te završetak mobilne aplikacije koja članovima i ostalim građanima omogućava direktni pristup svim aktuelnim saobraćajnim informacijama, uslugama BIHAMK-a i članskim pogodnostima.“izjavio je Komšić.

Osim toga BIHAMK je u saradnji sa Međunarodnom automobilskom asocijacijom realizovao nekoliko kampanja koje imaju za cilj sprečavanje ili smanjenje broja saobraćajnih nezgoda  na cestama, od kojih je svakako najznačajnija „Sigurno vezani u vozilu“ usmjerena ka popularizaciji korištenja dječijih autosjedalica.

Na današnjoj skupštini najavljene su i nove pogodnosti za 2019. godinu.Uskoro će u još većem obimu biti popularizirano korištenje BIHAMK-ove aplikacije, nastavit će se sa realizacijom projekta video nadzor saobraćaja – do kraja godine biće u funkciji novih  20 kamera, a sredinom 2019. biće modernizovano praćenje svih informacija koje se ovim putem dobijaju.

„Do kraja godine planiramo učlanjenje 60.000 članova. Biće nastavljena besplatna dodjela dječijih sjedalica članovima, a posebna pažnja će biti posvećena edukaciji roditelja o pravilnom korištenju sjedalica. Tokom naredne godine BIHAMK će nastaviti sa nabavkom novih vozila kako za prevoz havarisanih automobila tako i specijalizovanih za tehničku pomoć na cesti“,zaključio je predsjednik Komšić.

ILIDZANEWS.BA

 

Input your search keywords and press Enter.