Now Reading:
Slikarskom radionicom završen prvi ciklus radionica u okviru projekta “Budi drugačiji – Ostani svoj”

Slikarskom radionicom završen prvi ciklus radionica u okviru projekta “Budi drugačiji – Ostani svoj”

U utorak, 20.11. i četvrtak 22.11.2018. godine u prostorijama Udruženja za demokratiju, poduzetništvo i kulturu “Poduzetnice IN”, a u saradnji sa partnerom Hobby Art Centrom održane su kreativno-edukativne radionice u okviru projekta podržanog od strane Općine Ilidža za mlade “Budi drugačiji-Ostani svoj”.

Radionice su vodile koordinatorice i voditeljice kreativnih radionica partnera Udruženja – Hobby Art Centra – Sanela Hadžić i Arnela Bojičić, a u prvom ciklusu realizacije projekta je prisustvovalo šest žena– studentice i nezaposlene – Zekija Pir, Silma Šabanija, Majda Sejfić, Mirnesa Pintol-Priliplija, Zerina Musić i Emina Memić.

Po završetku radionica, uz usvojeno znanje i vještine učesnice su dobile potvrde o učešću u prethodno spomenutom projektu.

“S obzirom na to da je Udruženje „Poduzetnice IN“ osnovano  u cilju  jačanja kapaciteta žena, poduzetnica i mladih, zatim pomoći pri obrazovanju, neformalnoj edukaciji, zaposlenju, usavršavanju realizacija projekta uz potporu Općine Ilidža za Udruženje, ali i za zajednicu predstavlja veliki pomak. Smatramo da smo realizacijom projekta doprinijeli poboljšanju kvaliteta života mladih naše općine, jer se njihovim osposobljavanjem pokreću neke nove, mlade, poduzetničke i inovativne ideje”, istakla je predsjednica Udruženja Adisa Tufo.

Uz stručno vodstvo Sanele i Arnele, šest je polaznica naslikalo svoje prve radove na platnu, izradilo prve tacne decoupage tehnikom, tačnije savladali su osnove decoupaga i slikanja, te mnogo toga naučili o umjetnosti i ručnom radu.

“Na radionici decoupage tehnike smo pratili proces kreativnog praktičnog rada na tacni do razvijanja te uočavanja zanimljivih detalja i oslikavanja iste, rada sa decoupage papirom – utapanjem u podlogu, slikanja i uređivanja jednog mdf predmeta. Atmosfera je bila inspirativna, te su svi se trudili pokazati svoju kreativnost“, kazala nam je voditeljica radionice decoupage tehnike, Sanela Hadžić.

Radionicu slikanja na platnu vodila je Arnela Bojičić, čije radove između ostalog možete vidjeti u Hobby Art Centru na Marijin Dvoru koja je ovom prilikom istakla autentičnost slika, ali i samog procesa koji je uistinu očaravajući. “Mentorstvo voditeljice Arnele je bilo odlično, pomogla nam je u shvaćanju na koji način skiciramo, bojimo i stvaramo umjetničko djelo, ona i Sanela su nam dale veliku podršku, motivaciju, iskustvo i znanje kako bismo došli do očekujućih rezultata”izjavila je jedna od polaznica radionica.

 

ILIDZANEWS

Input your search keywords and press Enter.