Now Reading:
SDA, DF i SBB traže smjenu bivše direktorice Pazarića iz UO “Sarajevo-šuma”

SDA, DF i SBB traže smjenu bivše direktorice Pazarića iz UO “Sarajevo-šuma”

Šef Kluba zastupnika SDA Mahir Dević uputio je danas inicijativu za smjenu članice Nadzornog odbora KJP “Sarajevo-šume” Zarfe Dupovac, koja je bila direktorica i šefica računovodstva Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

U obrazloženju inicijative Dević se poziva na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je Dupovac osuđena zbog pronevjere novca u Zavodu Pazarić u vrijeme dok je bila direktorica i šefica računovodstva.

Dalje se navodi da je Dupovac kao rukovodilac Zavoda Pazarić usmenim putem donijela odluke o nabavci robe i izvođenju građevinskih radova za firmu “Tisa promet” iz Hadžića čiji je vlasnik njen suprug Redžo Dupovac

“Samo imenovanje osobe, koja je osuđena za pronevjeru novca u Pazariću i koja nosi značajnu odgovornost za sve što se dešavalo u toj ustanovi proteklih godina, predstavlja ozbiljno narušavanje moralnog kodeksa i institucija KS”, navodi se u inicijativi.

“Zato tražimo da Vlada KS i Skupština KS pokrenu hitnu smjenu Zarfe Dupovac, kao i da ministar komunalne privrede KS Haris Bašić nadležan za rad Sarajevo-šuma uputi izvinjenje javnosti zbog ovog propusta”, zaključuje se u inicijativi.

SDA, DF i SBB očekuju da nakon što su Vlada FBiH, Tužilaštvo i inspekcije poduzele korake po pitanju Zavoda Pazarić, i od Vlade KS da postupi isto.

“U toku su konsultacije sa klubovima zastupnika u Skupština KS. Podršku inicijativi je već potvrdio Klub Demokratske fronte (DF) i Saveza za bolju budućnost (SBB), a očekuje se podrška i drugih klubova”, saopćili su SDA, DF i SBB.

Input your search keywords and press Enter.