Now Reading:
Saznajemo: TOTALNO RASULO U OO SBB ILIDŽA

Saznajemo: TOTALNO RASULO U OO SBB ILIDŽA

Već smo ranije pisali da zbog lošeg vođenja politike Stranke za Bolju Budućnost Fahrudin Radončić (SBB) dolazi do vidljivog rasipanja starog članstva i nepristupanja novog. Desilo se da se nakon oktobarskih izbora (slabo ili nikako) ne održavaju sjednice ni Kantonalnog Odbora SBB, ni Općinskog Odbora SBB Ilidža. Nekoliko preostalih pojedinaca, na svoj način i veoma proizvoljno i neodgovorno vode Stranku.

Takva politika vođenja Stranke  je prouzrokovala da SBB na Ilidži više nema svoj Klub vijećnika. Dvojica vijećnika Kemal Habibija i Dino Jajagić napustili i Klub i Stranku, uz objašnjenje da neće podržati neprofesionalan i samovoljan način donošenja odluka.

Iz  istih razloga je i desetak članova općinskog odbora SBB podnijelo ostavke i istupilo iz članstva. Od našeg “izvora” saznajemo da je bez posla ostala i mlada aktivistkinja Foruma mladih, dosadašnji sekretar SBB OO Ilidža.

Naš portal dalje “iz pouzdanih izvora” saznaje se da je kompletan Forum mladih SBB Ilidža na čelu sa Predsjednicom Selmom Bandom i Potpredsjednicima Anela Čeković, Amra Karišik i Mustafom Mišićem dao neopozive ostavke na sve funkcije, zatraživši kolektivnu ispisnicu zbog neslaganja unutar, sada već bivšeg,  općinskog odbora,  kojeg je napustilo više od pola članova. Špekuliše se da je razlog njihovog odlaska lose vođenje politike unutar OO i da su krivci aktuelni vijećnik Faik Hadrović i aktuelni Predsjednik OO Palić Mirsad koji su doveli ovaj Općinski Odbor do zatvaranja.

Posljedice su: nametanje Faika Hadrovića na mjesto zamjenika predsjedavajućeg vijeća; te napuštanje Kluba vijećnika SBB Ilidža Kemala Habibije i Dine Jajagica.

ILIDZANEWS.BA

 

Input your search keywords and press Enter.