Now Reading:
SALKIĆ: INCIDENT NA ARNAUDIJI NASTAVAK KONTINUIRANOG PRITISKA NA BOŠNJAKE U RS

SALKIĆ: INCIDENT NA ARNAUDIJI NASTAVAK KONTINUIRANOG PRITISKA NA BOŠNJAKE U RS

Ispisivanje uvredljivih grafita na zidovima banjalučke Arnaudija džamije, koja je u ponovnoj izgradnji, predstavlja nastavak kontinuiranog pritiska na Bošnjake muslimane na području bh. entiteta RS – upozorio je entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić.

 

Traži i očekuje od sistema u tom entitetu da obezbijedi jednaka prava i jednake mogućnosti za sve građane. Očekujemo, dodao je, da nadležni organi konačno počnu hapsiti i procesuirati počinioce takvih nedjela i o tim rezultatima obavijeste javnost.

– Mi Bošnjaci muslimani u ovom entitetu smo na svojim ognjištima i tu smo da živimo u miru zajedno sa svojim komšijama pravoslavcima i katolicima. Očekujemo da se to razumije na ispravan način, a ne da se naše džamije iscrtavaju uvredljivim grafitima, da se naš ezan naziva pogrdnim imenima, a našim imamima i našem narodu da se prijeti i da se napadaju – naglasio je Salkić.

– Građani danas, nažalost, u ovom entitetu prate stavove i ponašanje svojih političkih predstavnika i zato imamo sve učestalije incidente – smatra entitetski potpredsjednik.

Na vjerskom objektu u izgradnji, banjalučkoj džamiji Arnaudiji, za sada nepoznata osoba ispisala je četiri slova “S” te nacrtala kukasti krst.

Policija vodi istragu o tom vandalizmu.

(Bportal.ba/Fena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.