Now Reading:
Revijalnom odbojkaškom utakmicom počeli “Dani 4. Viteške motorizovane brigade”

Revijalnom odbojkaškom utakmicom počeli “Dani 4. Viteške motorizovane brigade”

Revijalnom odbojkaškom utakmicom veterana OK “Čarli” i seniora OK “Ilidža” u petak su počeli “Dani 4. Viteške motorizovane brigade” kojim se obilježava 26. godišnjica formiranja jedinice koja je tokom rata čuvala Hrasnicu, Sokoloviće, slobodne teritorije Ilidže i područje Igmana.

Pobjedu 2:1 u setovima odnijeli su veterani “Čarlija” koji su učestvovali na odbojkaškom turniru održanom u julu 1994. u organizaciji ovog kluba čiju tradiciju danas baštini OK “Ilidža”. Igrali su u replikama dresova u kojima su igrali taj ratni turnir.

Doprinos obilježavanju “Dana 4. Viteške motorizovane brigade” dat će i fudbaleri na već tradicionalnom Memorijalnom turniru “4. Viteška” koji će na stadionu “Famosa” u Hrasnici biti odigran u subotu i nedjelju uz učešće fudbalskih klubova “Velež” Mostar, “Igman” Konjic, “Radnik” Hadžići i domaćina “Famosa”.

Turnir počinje u subotu u 16 sati, finale se igra u nedjelju u 18 sati, a utakmice za treće mjesto su od 16 sati.

“Dani 4. Viteške motorizovane brigade” nastavljaju se 27. jula otkrivanjem spomen obilježja Brigade, svečanom sjednicom OV Ilidža, te Hatma dovom i tevhidom šehidima. Na Ljetnoj pozornici Ilidža bit će održan koncert duhovne muzike “Vječnost je njihova”.

U subotu, 28. jula bit će održan historijski čas i položeno cvijeće na mezarima i mjestima stradanja Emira Bogunića-Čarlija i Ejuba Sarajkića-Eke, sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula. Bit će održan i parastos poginulim borcima pravoslavne vjere i Misa zadušnica poginulim borcima katoličke vjere.

“Dani 4. Viteške motorizovane brigade” završavaju 28. jula u 20 sati centralnom manifestacijom na Centralnom trgu ispred Doma kulture Hrasnica, saopćili su organizatori.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Input your search keywords and press Enter.