Now Reading:
REISU-L-ULEMA UPRILIČIO IFTAR ZA PRIVREDNIKE

REISU-L-ULEMA UPRILIČIO IFTAR ZA PRIVREDNIKE

Sarajevo, 30. maj 2019. (MINA) – Sinoć je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u sarajevskom hotelu „Novotel“ organizovao iftar za najistaknutije bh. privrednike.

– Pozivam vas da i dalje budete podrška aktivnostima Islamske zajednice, to je ulaganje u našu zajedničku budućnost. Apelujem na vas da vaš zekat, koji je jedan od temelja, šartova ili ruknova vjere kao i sadakatu-l-fitre uplaćujete u naš bejtu-l-mal. To je naš zajednički budžet kao ogranka ummeta u ovom dijelu svijeta i kao naroda. Iz njega se finansira ono što su naši zajednički prioriteti i ono što na drugi način ne bismo imali a bez čega kao narod ne možemo. Nad njim bdije naš Rijaset, Vijeće muftija i naš Sabor. Toliko puta smo u presudnim trenucima za naš narod posezali za ovim sredstvima kako bi zaštitili naše vitalne interese. Da ne navodim primjere. Vi to znate. U vama smo uvijek imali razumijevanje za to i ja vam se na tome još jednom zahvaljujem, poručio je na sinoćnjem iftaru reisu-l-ulema Kavazović.

Vrijedi istaknuti da su sinoćnjem iftaru prisustvovali i predsjedavajući Vijeća ministar BiH Denis Zvizdić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

MINA

Input your search keywords and press Enter.