Now Reading:
PROMO: Inivisalign – prozirni aparat za zube

PROMO: Inivisalign – prozirni aparat za zube

Ortodonska terapija

Iako često zanemarimo, moramo biti tačni i korektni kada govorimo o bilo kojem medicinskom zahvatu, pa tako i o ortodonskoj terapiji. Naime, ortodoncija i kazuistika kojom se bavi nije samo estetske prirode. Lijepi i ravni zubi su poželjan i zadivljujući estetski efekat terapije koja se bavi i drugim aspektima oralnog i sveukupnog zdravlja ljudi. Pacijenti koji imaju nepravilno postavljene zube mogu posvjedočiti kako je teško održavati higijenu zuba i usta. Pacijenti sa lošim zagrizom imaju problema sa čeljusnim zglobom. U pogrešnom zagrizu se i zubi više troše… Za sve ove slučajeve ortodoncija ima niz mogućnosti kojima se može pokušati riješiti problem.

Vrlo važno je i da u slučajevima kada želimo raditi protetsku rehabilitaciju, a položaj zuba tzv. nosača nam nije dobar, ortodoncija pomaže u raspoređivanju zuba i na taj način i pravilnog prijenosa sila žvakanja na zube i koštani tegment.

Ortodoncija, kao i svaka grana medicine, jako je napredovala. Danas imamo razne aparate i  u zavisnosti od indikacije koriste se mobilni ili fiksni, nekada i dvofazno u kombinaciji, pa čak i u kombinaciji sa hirurškim zahvatima…

Invisalign – idealna zamjena za fiksni aparat

Aparati za odrasle pacijente su više estetski, tj. mogu biti. Najveći stupanj estetike i efektivnosti daju nam aparati brand-a Invisalign.To su visokosofisticirani prozirni aparati izrađeni digitalnom tehnologijom. Zahvaljujući svojim osobinama i kvaliteti tehnike izrade i materijala od kojih se izrađuje dozvoljava veću konfornost i brži tok terapije.

Sa ovim aparatom pacijent može da se najede ili da ide na važan sastanak za posao ili da održi predavanje grupi studenata, a da nema ograničenja u tome ili da očekje da će ga mladi studenti zbog toga ismijati ili poslodavac misliti da je djetinjast. Naime, ovaj aparat je potpuno proziran i neprimjetan, a u krajnjem slučaju može se i izvaditi iz usta dok se, recimo, završi objed ili predavanje.

Pacijent na svakoj kontroli dobije set udlaga i mijenja ih po dogovoru sa ordinirajućim specijalistom ortodoncije. Digitalna pretpostavka kako će zubi i zagriz na kraju izgledati, svakako daju veliku motivaciju za nošenje aparata.

Ovaj aparat olakšava higijenu koja je najvažnija i uzrok svih kvarova i oboljenja usta, ali i cjelokupnog organizma. Jednostavno ga skinete, operete zube i vratite aparat u usta. Jedna od značajnih prednosti je svakako i olakšan govor, jer je aparat jako usko priljubljen za zube i ne prelazi na zubno meso.

Ako su vam nekada govorili da nošenje aparata boli, posebno kada bi se tek vratili sa kontrole i kada ga ortodont adaptira, sa ovim aparatom ćete posumnjati u njihove riječi. Naime, zbog svog sofisticiranog načina planiraja i izrade, primjenjene sile su adekvatne za pomjeranje zuba i ništa preko toga.

Napravite svoj potez već danas!

Vrijeme koje imate ne tratite na razmišljanje da li Vam baš treba aparat za ispravljanje zuba.

U našoj ordinaciji, možete dobiti sve usluge iz domena opšte stomatologije. Pored Invisalign aparata postoji i niz drugih aparata koje zavisno od indikacija možemo razmatrati u planiranju terapije.

Invisalign terapija je na promotivnoj akciji od -35% i to do 12. januara 2019. godine.

Ne oklijevajte! Zakažite svoj termin za besplatan pregled i konsultacije.

Za sve stomatološke usluge nudimo mogućnost plaćanja na rate do 36 mjeseci.

 

 

ILIDZANEWS.BA

Input your search keywords and press Enter.