Now Reading:
Porche Sarajevo Coffee fest – PREDSTAVLJAMO SACCARIA CAFFE

Porche Sarajevo Coffee fest – PREDSTAVLJAMO SACCARIA CAFFE

U okviru petog izdanja Porche Sarajevo Coffee festa, koji traje od 20. do 21. marta, a na  kojem je promovisan do sada najveći broj izlagača, domaćih i svjetskih brendova kafe, čaja, čokolade i prateće opreme, svoju ponudu i asortiman ponudila je sarajevska kompanija Hercafe, inače uvoznik i distributer italijanskog brenda Saccaria.

Kako je istakla Emira Sadžak, suvlasnica i projektna menadžerica kompanije Hercafe, kafu Saccaria na tržištu izdvaja prepoznatljiva aroma i ukus, a u My Faceu su ljubiteljima kafe ponudili Saccaria caffe selezione – Argento, mješavinu kafe sastavljene od visokog procenta dragocjenih svojstava indijske i afričke robuste, kombinovane sa arabicom iz Centralne Amerike i Brazila. Ova intenzivna i opijajuća aroma, praćena punim i bogatim, kremastim izgledom omiljeni je napitak ljubitelja kafe širom svijeta. Kako ističe Sadžak, tu je i  Selezione Rossa mješavina kafe sa snažnom i intenzivnom aromom, punom kremom i gustom strukturom. Na tržištu je ističu mirisne note najbolje brazilske arebice i indijske robusne sorte.

Na najvećem festivalu kafe u Bosni i Hercegovini, Hercafe je imao priliku prezentovati i Saccaria caffe cialde, italijanski espresso u vrećicama koji je najbolji način da uživate u svom omiljenom napitku kod kuće, baš kao u kafiću. Za ugostiteljske objekte, za koje ističe Sadžak, nude besplatnu opremu i servis, a tu je Saccaria caffe capsule – nježna aroma i baršunast ukus za užitak koji je zaista neponovljiv.

U razgovoru za naš portal, menadžerica sarajevskog brenda istakla je i činjenicu da Saccariu na tržištu Bosne i Hercegovine, od ostalih brendova ističe bogata tradicija i iskustvo. Priča Saccaria Caffe je napravljena od strasti, iskustva i jedinstvenog ukusa 1882. godine u Senigaliji iz oštre tržišne intuicije jednog od predaka porodica Calef i Terini, vođen četvrtom generacijom – Saccaria Caffe je daas prekratnica za ljubitelje espresso napravljenog u Italiji, a danas je možete piti i u Sarajevu.

ILIDZANEWS.BA

Input your search keywords and press Enter.