Now Reading:
Nana Fata Orlović: NAKON PRESUDE SUDA U STRAZBURU

Nana Fata Orlović: NAKON PRESUDE SUDA U STRAZBURU

Ako Bog da kad dođem, nadam se da crkve neće biti i onda planiram da mi dođete na kahvu, na sok, na šerbe i da proslavimo

Nana Fata Orlović, koja je nakon 20 godina borbe, pred Sudom za ljudska prava u Strazburu dobila presudu kojom je naloženo uklanjanje nelegalno izgrađene crkve u dvorištu njene kuće u Konjević Polju, kazala je za Faktor da je za nju danas radostan dan.

– Čula sam, radosna sam. Hvala dobrim ljudima, ako ima loših, neka ima i dobrih. Hvala novinarima i svima koji su pomogli i koji su na strani istine. Dvadeset godina sam se ja borila, i uklanjana sam i tučena i ubijana… I nema šta nisam predeverala i došao je radosni dan. Rodila sam se danas – kaže nana Fata.

Kako je kazala, za odluku joj je javio advokat Rusmir Karkin, koji je “odmah izletio sa suda i zvao je”.

Planira, kako kaže, otići sad malo svojoj djeci u Ameriku, da ih vidi.

–  Planiram biti tri mjeseca, nek’ ne gledaju ni oni mene, ni ja njih. Ako Bog da kad dođem, nadam se da crkve neće biti i onda planiram da mi dođete na kahvu, na sok, na šerbe i da zasladimo, ako Bog da – rekla je nana Fata u izjavi za Faktor.

U odluci Suda u Strazburu, između ostalog, naloženo je da crkva treba biti uklonjena tri mjeseca nakon pravosnažnosti presude.

Izvor: FAKTOR

Foto: Anadoliya

Input your search keywords and press Enter.