Now Reading:
NA ILIDŽI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGA AUTORICE RAZE ČOLAKOVIĆ

NA ILIDŽI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGA AUTORICE RAZE ČOLAKOVIĆ

U Multimedijalnom centru na Ilidži, 13.marta od 18h, upriličeno je druženje članica nevladine organizacije sa sjedištem na Ilidži “PoduzetniceIN” i poznate influenserice iz Brčkog, autorice dvije knjige, Raze Čolaković.

Raza je mlada žena koja je, kako sama kaže, prije tri godine odlučila izaći iz sjene i raditi ono što voli. Osjećala je da ima šta podijeliti sa drugima i na facebooku napravila svoju stranicu “Muhabet sa Razom” i tako je sve počelo. Danas Razu i njen “muhabet” prati više od 114 000 ljudi i ona predstavlja svojevrstan fenomen na ovim prostorima. Neki je vole, neki osporavaju, ali definitvno niko ko ju je imao priliku upoznati, nije ravnodušan.

Raza je predstavila svoje knjige, svoju fb stranicu i opušteno razgovarala sa Adisom Tufo, koja je vodila cijeli program. 60 minuta razgovora je proteklo veoma brzo i prisutni su sa puno pažnje pratili svaku izgovorenu riječ. Na samom kraju publika je postavljala pitanja i Raza je veoma rado odgovoarala. Bilo je i smijeha i suza, a zadovoljstvo na licima prisutnih bilo je očigledno.

Mogle si se naravno kupiti Razine knjige, a ona ih je rado potpisivala i fotografisala se sa publikom.

Pored promocije knjiga Raze Čolaković, istovremeno je upriličen i mini sajam. Naime, nekoliko članica Udruženja PoduzetniceIN predstavilo je svoje biznise.  Fatima Lutvić Avdić i Hatidža Smajić izložile su svoje handmade prozvode “Theca” i “MH Biseri”, a Adisa Smailbegović je predstavila  brend “Forewer”, liniju za zdravlje koju sa ponosom distribuira.

Veoma živo i dinamično je bilo večeras na Ilidži. Zadovoljna sam posjetom. Moramo biti uporni u organizovanju ovakvih događaja i navići naše sugrađane da se odazivaju na događaje iz oblasti kulture i podržavaju jedni druge. Večeras nismo samo promovisali knjige, pričali smo o ravnopravnosti žena i muškaraca, o potrebi jednakog odgoja i djevojčica i dječaka, o osmom martu kao simbolu borbe žene za pravo glasa i o potrebi konstantnog obrazovanja  ponajprije žene, kao osnovne karike i pokretača progresa u društvu. Pričali smo o postavljanju ciljeva, o kreiranju strategije, o fleksibilnosti i istrajnosti. O izlasku iz zone konfora, kao prvom koraku koji vodi u promjenu, nakon događaja saopštila nam je Tufo.

Raza je dala nekoliko izjava za medije, prije i poslije samog događaja; a za naš portal je izjavila: Nakon ove promocije, nakon muhabeta na Ilidži mogu reći da sam jako zadovoljna, publika je očito bila više nego oduševljena, bili su sretni i ispunjeni, a ono što me je posebno dojmilo je ta neka pitomost, gdje smo od jedne promocije napravili pravi muhabet, napravili pravo bosansko sijelo u sred Sarajeva, odnosno na Ilidži. Ovo veče ću pamtiti po tome što prvi put nisam pričala o tužnim stvarima, a žene su plakale. Poslije promocije su mi prilazile i kažu da se u njima probudio neki osjećaj, ne znam šta je , ali predpostavljam da je to neka energija koju sam svjesno ili nesvjesno prenijela na njih. Bilo je veoma opušteno, bili smo nasmijani, ali nešto očito odašiljemo jedni ka drugima, a da nismo ni svjesni toga. Puno mi znači što su se žene opustile i smijale. Zahvalna sam Udruženju PoduzetniceIN koje je organizovalo ovo druženje i Adisi koja je moderirala i bila na “muhabetu” sa mnom. 

Iz Udruženja PoduzetniceIN, zahvaljuju  i Općini Ilidža koja je ustupila salu Multimedijalnog centra i dala svu podršku ovom događaju.

Djelić atmosfere sa promocije, moguće je vidjeti i na fotografijama.

ILIDZANEWS.BA

Input your search keywords and press Enter.