Now Reading:
KO JE EDIN FORTO, KANDIDAT ZA PREMIJERA KS: OD REALNOG SEKTORA DO POLITIČKOG KONSULTANTA U NEW YORKU

KO JE EDIN FORTO, KANDIDAT ZA PREMIJERA KS: OD REALNOG SEKTORA DO POLITIČKOG KONSULTANTA U NEW YORKU

Forto je rođen 1972. u Sarajevu. Više od 10 godina radi u građevinskom sektoru u BiH, prije toga je radio kao politički konsultant u New Yorku

Prethodnih dana u medijima se špekulisalo da bi kandidat Naše stranke Edin Forto mogao biti mandatar za sastav nove Vlade KS, a to je sada dobilo i službenu potvrdu.

Forto je rođen 1972. u Sarajevu. Više od 10 godina radi u građevinskom sektoru u BiH,  prije toga je radio kao politički konsultant u New Yorku.

Diplomirao je na Fakultetu za medije i novinarstvo na University of North Carolina at Chapel Hill. U Sjedinjem Američkim Državama je završio i postdiplomske studije. Na Fakultetu za međunarodne poslove na njujorškom Columbia University radio je kao politički analitičar u Eurasia Group, konsultantskoj firmi u New Yorku.

Na izborima 2014. godine izabran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. U istom mandatu je i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije u Klubu Ostalih. U Našoj stranci radio je volonterski na pitanjima privrede i ekonomije, kao i organizacije stranke.

(NAP)

Input your search keywords and press Enter.