Now Reading:
Iz Imigracionog centra pobjegli migranti koji su trebali biti protjerani

Iz Imigracionog centra pobjegli migranti koji su trebali biti protjerani

Četvorici migranta koji su pobjegli iz Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu određena je mjera protjerivanja i nalaze se u postupku readmisije, ali oni ne prestavljaju prijetnju bezbjednosti BiH, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Službe podsjećaju da je iz Imigracionog centra pokušalo da pobjegne 15 migranata, ali da je bijeg njih devet spriječen brzom reakcijom, dok je njih šest uspjelo da preskoči ogradu i pobjegne.

Ubrzo nakon toga dvojica od njih su pronađena i dvraćena u Imigracioni centar.

– Radi se o licima kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedena lica nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj sopstvenoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije. Na širem pojasu oko imigracionog centra, službenici obezbjeđenja i pratnje uspjeli su pronaći i vratiti dva odbjegla lica, državljane Libije i staviti ih pod nadzor u imigracioni centar. Za četiri preostala lica potraga je u toku, o čijem bjekstvu su obaviješteni, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i  terenski centri Službe u cilju njihovog pronalaska – navodi se u saopštenju Službe.

Iz Službe za poslove sa strancima ističu da osobe koje su pobjegle nisu prijetnja po bezbjednost Bosne i Hercegovine.

– Napominjemo da se ovdje  ne radi o pet lica koja bi mogla predstavljati prijetnju bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a koja su stavljena pod nadzor u imigracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedena lica nisu učestvovala u pokušaju današnjeg bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracionom centru – zaključuje se u saopštenju.

(Interview.ba/Nezavisne.com)

Input your search keywords and press Enter.