Now Reading:
ILIDŽANSKE DJEVOJKE NA EDUKACIJI ZA IZRADU NAKITA – PODUZETNICE IN

ILIDŽANSKE DJEVOJKE NA EDUKACIJI ZA IZRADU NAKITA – PODUZETNICE IN

U okviru projekta “Budi drugačiji – ostani svoj”koji je osmislilo i realizovalo Udruženje “PoduzetniceIN” održana je još jedna edukativna radionica. Ranije je već  održan nekoliko radionica izrade različitih rukotvorina, a ovaj put je to bila radionica izrade nakita, odnosno još jedna vrsta izrade unikatnih handmade ukrasnih predmeta.

Ciljevi projekta su edukacija mladih koji žive na područije Općine Ilidža, a pokazali su interesovanje za učešće na projektu, da potaknu svoju kreativnost i obuče se u nekim novim vještinama. Ovo što su naučile djevojke na posljednjoj radionici, također je vještina koju mogu iskoristiti na nekoliko načina: da prave zanimljive handmade predmete koje će koristiti same, poklanjati ili prodavati u svom okruženju ili učiniti turističku ponudu bogatiju prikladnim i originalnm suvenirima.

Edukativno-kreativne radionice u okviru projekta “Budi drugačiji-Ostani svoj” u realizaciji su od oktobra, a prethodno smo, također uz podršku Općine Ilidža organizovali Slikarsku koloniju “Vrelo Bosne” Prve radionice uključivale su decopage tehniku, zatim slikanje, a sada držimo radionice izrade nakita, koje su djevojkama jako zanimljive – objašnjava Ilma Softić, sekretarka Udruženja, koja ističe pomoć Općine Ilidža i poziva sve mlade, nezaposlene, studente i studentice da se prijave putem maila na info@poduzetnice.ba .

Do sada sam bila učesnica svih radionica u okviru projekta “Budi drugačiji-Ostani svoj” i zaista članice Udruženja, kao i edukatorice nas prije svega uče da upoznamo kreativnu stranu sebe, otklanjajuću ograničenja koja imamo, a koja nas sputavaju da stvaramo i upoznajemo se sa raznim materijalima i idejama, istakla je Zerina Musić, jedna od učesnica.

Prvi mi je put da sam na radionici poput ove, žao mi je što se nisam ranije prijavljivala, jer uče nas brojnim tehnikama izrade nakita, bude stvaralačku energiju i potiču nas na stvaranje, druženje, zabavu, mislim da je potrebno da maldi svoje slobodno vrijeme provode sa smislom, a ovo je zaista nešto kroz šta se povezujemo sa zajednicom i osobama koje imaju ista ili slična mišljenja i stavove, kazala je Amina Alić.

ILIDZANEWS.BA

 

Input your search keywords and press Enter.