Now Reading:
Hatidža Mehmedović: OTIŠLA JE HEROINA

Hatidža Mehmedović: OTIŠLA JE HEROINA

Veceras u 19:30h je preselila na bolji i vjecni svijet nasa majka i veliki borac za istinu o GENOCIDU u Srebrenici, Hatidza Mehmedovic.

”Ja ću se uvijek boriti za pravdu i istinu, dok sam živa. Svo moje bogastvo je ukopano u Memorijalnom centru u Potočarima, moji Azmir i Almir. Oni mi daju snagu da se borim, i sve nevino ubijene žrtve u ratu. Nadam se da više nikad ni jedno dijete neće stati pred vod koji će ga strijeljati”

Tako je govorila majka Hatidža Mehmedović. Istinska heroina, borac za istinu i pravdu.

Nakon duge i teške bolesti umrla je Hatidža Mehmedović, Srebreničanka koja je 23 godine ustrajavala u borbi za istinom o ubistvu srebreničkih sinova, ali i privođenju pravdi njihovih ubica.

Majka, koja je u genocidu u Srebrenici izgubila cijelu porodicu – dva sina, supruga, brata i veliki broj bližih srodnika, još 2003.godine vratila se u Srebrenicu, da bi, kako je često govorila bila pored mezarova srebreničkih sinova.

Bila je svjesna svoje bolesti i često je govorila da samo čeka dan kada će „na onom svijetu ugledati svoje sinove“.

Iako teško bolesna, uoči ovog 11.jula, potpisala je dokument i na svoju odgovornost napustila bolnički krevet u Sarajevu, jer je željela biti sa svojima u Potočarima. Nažalost u Potočare nije mogla doći, ali je taj dan provela u svojoj kući u Srebrenici, da bi isti dan, poslijepodne bila vraćena ponovo u Klinički centar u Sarajevu.«Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun»

Zaista smo mi Allahovi i zaista se Njemu vraćamo.

“A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u Džennet Moj!” ( Al-Fagr, 27,28,29,30)

Dženaza Hatidži Mehmedović prema njenoj ranije iskazanoj želji obavit će se u njenom rodnom selu.

ilidzanews.ba

Input your search keywords and press Enter.