Now Reading:
GOVOR ŽELJKA KOMŠIĆA DANAS NA IGMANU

GOVOR ŽELJKA KOMŠIĆA DANAS NA IGMANU

“Na ovom mjestu koje je bilo ključno za odbranu Sarajeva i domovine sjećamo se onih koji su srcem i dušom išli u borbu i ginuli za slobodu BiH. Ova teritorija bila je ključna za odbranu Sarajeva, a svi znamo šta bi se deilo da je došlo do pada Igmana. Zahvaljujući hrabrim ljudima Igman je odbranjen, odbranjena je BiH”, kazao je Komšić na početku obraćanja.

On je dodao kako neprijatelji nisu uspjeli da ubiju tada već ranjeno srce ove zemlje, te da su ih u tome spriječili oni koji nisu sa nama, koji koji su dali najvrjednije što imaju, a to je ono što nikada ne smijemo zaboraviti.

Komšić je rekao da građani ne smiju živjeti u “yutelovskim” zabludama i da vjeruju kako je naša sudbina u rukama drugih. Također, predsjedavajući Predsjedništva BiH je dodao kako se trenutno vodi tihi rat protiv Bosne i Hercegovine.

“To što danas ne grme topovi, što ne čujemo tenkove, ne znači da se ne vodi rat protiv BiH. Taj rat je tih, podmukao, bezobziran. Što je on tiši, naša je obaveza da budemo što glasiji. Niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija spremna da pusti da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa”, zaključio je Komšić.

Izvor: KLIX
Input your search keywords and press Enter.