Now Reading:
General Senad Mašović naredio skidanje table tzv. vojske RS sa kasarne na Palama

General Senad Mašović naredio skidanje table tzv. vojske RS sa kasarne na Palama

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (ZŠ OS BiH) general Senad Mašović izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH.

U saopćenju Ministarstva odbrane BiH se navodi da je kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano više lokacija Oružanih snaga BiH koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH.

Jedna od njih je kasarna “Miloš Obilić” na Palama, a na njoj je osvanula tabla uz obilježja i nazive takozvane Vojske RS-a. Pored grba tzv. VRS na tabli se nalazi i bivši grb RS-a.

S tim u vezi, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH, budu kako je to propisano u tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga BiH.

U narednom periodu Zajednički štab OS BiH će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga BiH te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Izvor: ins.ba

Input your search keywords and press Enter.