Now Reading:
Denis Muhović: RAZGOVOR SA SELEKTOROM – U ZAOSTROGU ODRŽAN 47. TRADICIONALNI KARATE KAMP

Denis Muhović: RAZGOVOR SA SELEKTOROM – U ZAOSTROGU ODRŽAN 47. TRADICIONALNI KARATE KAMP

U periodu od 29. jula do 12. augusta 2018. godine u Zaostrogu je održan 47. tradicionalni karate kamp. Prva sedmica kampa je bila rezervirana za mlađe uzrasne kategorije, dok su se druge sedmice pridružili seniori.

Kamp je ove godine bio i prva faza priprema seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za nastupajuće Svjetsko prvenstvo u Madridu. U sklopu priprema je održano polaganje za majstorska zvanja.

 

Majstorsko zvanje 5. dan dodijeljeno je Dini Tabakovicu i Enveru Sulicu.

Novi nosioci zvanja 4. dan su Ervin Galic, Meris Muhović, Haris Sujkovic i Haris Škrijelj.

Karate klub Champion je bogatiji i za 3 majstora karatea 3. dan i to Anes Congo, Edin Saric i Jusuf Suljić, te za jednog majstora karatea 2. dan, a to je Saudin Karišik.

Od 4. Augusta karate klub Champion ima i 5 majstora karatea 1. dan a to su: Ahmed Frljak, Ena Hamzić, Alma Subašić, Emin Subašić i Eldar Talović.

Čestitke svima koji su položili za više zvanje, a reprezentativcima puno sreće na Svjetskom prvenstvu.

 

Iskoristili smo priliku da selektoru Seniorske Reprezentacije BiH, svjetskom šampionu Denisu Muhoviću,  postavimo nekoliko pitanja.

Ilidzanews: Kakav je Vaš utisak o spremnosti BH karate reprezentacije i da li ste optimista što se tiče plasmana na Svjetskom prvenstvu?

Muhović: Posto su ovo prve planirane pripreme na kojima se odazvalo 90% reprezentativaca, rano je jos pričati o spremnosti za samo Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ce se planirani tempo priprema ispoštovati, da ce klubovi imati sredstava da iste pokriju. Molim dragog Boga da reprezentativci prije svega budi zdravi, bez povreda. Nadamo se dobrom rezultatu na SP!
Ilidzanews: Smatrate li da se dovoljno afitmiše BH sport u medijima i uspjesi BH sportista, naravno osim fudbala?
Muhović: Kada je rijec o afirmaciji karate sporta ne mogu biti zadovoljan. Karate je najtrofejniji sport i kao takav zasluzuje puno vise prostora u pisanim i elektronskim medijjma.
ILIDZANEWS.BA

 

Input your search keywords and press Enter.