Now Reading:
DEMANT IZ OO SDA ILIDŽA – rijeka laži iz “AVAZA”

DEMANT IZ OO SDA ILIDŽA – rijeka laži iz “AVAZA”

Iz Općinskog Odbora Stranke Demokratke Akcije Ilidža redakciji portala www.ilidzanews.ba dostavljen je slijedeći demant koji u cjelosti objavljujemo. Demant se odnosi na tekst objavljejn na web portalu www.avaz.ba, tekst koji je pun neistina, kleveta i različitih insinuacija, koje su po Kodesu o informisanju javnosti, strogo zabranjene.

DEMANT

Demant na tekst “Novi fijasko SDA na predizbornom otvaranju trga u Hrasnici”  objavljen na portalu www.avaz.ba 17.09.o.g.

 

https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/415064/novi-fijasko-sda-na-predizbornom-otvaranju-trga-u-hrasnici

 

U cilju tačnog i istinitog informisanja javnosti, a zbog iznesenih informacija, kleveta i lažnih podataka, zahtijevamo da objavite slijedeći demant na tekst pod naslovom: „Novi fijasko SDA na predizbornom otvaranju trga u Hrasnici“.

 

Naime, manifestacija koju ovdje spominjete nije bila nikako dio predizborne kampanje, niti je Općinski Odbor SDA Ilidža imao bilo kakvo učešće u organizaciji istog.

Dešavanja su bila u okviru “Dana 1. Motorizovanog bataljona” , a sve povodom 26-godišnjice 1. bataljona 4. viteške brigade.

Događaj u Hrasnici je samo jedan u nizu događaja koji su se dešavali od petka 14.09. do ponedeljka 17.09. o.g. i završili otvaranjem “Trga Hrasničkog Bataljona” koji je tek spomenute večeri, u spomen na branioce ponio to ime. Organizatori su pozvali sve zvanične institucije, kao i zvaničnike i općinske vijećnike Općine Ilidža, što je uobičajena praksa. U svojstvu Načelnika Općine Ilidža, kratko se obratio Prof.dr.Senaid Memić, dok se Prof.dr.Elvir Kazazović uopće nije obratio skupu. S obzirom da se na otvaranju ovog Trga nije pojavio više niko od pozvanih zvaničnika, nakon kratkog obraćanja Načelnika, prigodno druženje je nastavljeno u školskoj sali IV osnovne škole u Hrasnici.

Dovođenje u bilo kakvu vezu ovog događaja sa predizbornim skupovima Stranke Dmokratke Akcije ili bilo koje druge političke stranke, smatramo nedopustivim.

Ovo je još jedan u nizu tekstova ovog portala koji na vrlo neprofesionalan način iznose neprovjerene informacije i time obmanjuju javnost.

Demant na tekst objavljen u Dnevnom Avazu

ILIDZANEWS.BA

Input your search keywords and press Enter.