Now Reading:
DAISTY – PROMOCIJA ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA

DAISTY – PROMOCIJA ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA

Na području ilidžanskog naselja Hrasnica uspješno djeluje Udruženje za očuvanje zdravlja DAISY (Tratinčica) koje prevashodno radi na promociji zdravog načina života.

Razvijanje svijesti o preventivnim mjerama i aktivnostima za očuvanje cjelovitog zdravlja zadatak je društvene zajednice kroz brojne strateške ciljeve ali i aktivnosti nevladinog sektora.

Tokom nepune dvije godine ostvarili smo zavidne rezultate po pitanju očuvanja zdravlja kroz različite segmente, a prvenstveno smo se orjentirali ka ženama i djeci, kao značajnom dijelu naše populacije kojima je nedostajalo specifičnog sadržaja. Projekti koji se uspješno provode su Fitness studio za žene gdje članice dobijaju vrhunsku profesionalnu podršku educiranog kadra, uz osiguranu diskreciju (hijab friendly okruženje).

Na zahtjev roditelja prošle godine je osnovana škola ritmičke gimnastike za najmlađe polaznice uzrasta od 4 do 12 godina. Najnovija aktivnost je škola košarke za djevojčice Daisy, treninzi se održavaju u Drugoj i Četvrtoj osnovnoj školi, a pod palicom FIBA licencirane trenerice, vrhunske košarkašice i trenerice selekcija van Bosne i Hercegovine, kao i velikih BH ženskih košarkaških klubova.

Jako smo ponosni što baš naša djeca imaju priliku da uče od vrhunskih autoriteta košarke. Osim svih navedenih aktivnosti, uz podršku općine Ilidža proveden je i projekat zdrava užina/ja je pravima, a na tu temu smo radili sa djecom Druge osnovne škole, učili smo najmlađe da sami sebi spremaju zdrave obroke i nose ih u školu.

Prepoznali smo potrebu za organiziranim djelovanjem na području općine i stekli povjerenje lokalne zajednice te planiramo sa kvalitetnim radom nastaviti i u budućnosti.

Input your search keywords and press Enter.