Now Reading:
CHAMPION: U okviru zimske škole karatea – posjeta Zemaljskom muzeju BiH

CHAMPION: U okviru zimske škole karatea – posjeta Zemaljskom muzeju BiH

Prateći aktivnosti ilidžanskog Karate Kluba Champion, uvjerili smo se da postoje itekako pozitivni primjeri izuzetno sadržajnog i edukativnog školoslog raspusta. Ne samo da školarci imaju dane ispunjene treninzima i fizičkom aktivnosšću, nego Champion nudi i više i bolje. Kroz edukativne sadržaje iz kulture i umjetnosti, otvara i širi vidike i perspektive svojih aktivnoh članova. 

Danas su članovi karate kluba Champion posjetili Zemaljski Muzej Bosne i Hercegovine.

U okviru Zimske škole karatea članovi grupe Rakovica i Blažuj su dan proveli družeći se u prostorijama Muzeja, te uz edukativno predavanje učili o historijskim znamenitostima iz raznih perioda civilizacije na ovim prostorima – pa do danas, prirodnim bogatstvima i kulturi Bosne i Hercegovine.

“Članovi su imali priliku da danas u duhu dobre atmosfere i pozitivnog ozračja nauče nešto svojoj kulturi. Želja nam je od najmlađih uzrasta naše članove učiti o važnosti očuvanja kulture sa ovih prostora, naučiti ih o historiji Bosne i Hercegovine i pokazati im na koji način se vjekovima čuva njihova domovina i šta je ona zapravo prolazila kroz period od postanka do danas”, istakao je Mensur Agović.

Narednog vikenda članovi će u okviru Zimske škole karatea učestvovati u planinarenju, a tokom planinarenja biti će im održano predavanje o planinarenju, opremi, markacijama i zdravstvenom aspektu planinarenja.

Sve prijave za Zimsku školu karatea možete izvršiti kod trenera grupa ili putem naših kanala informisanja.

ILIDZANEWS.BA

 

Input your search keywords and press Enter.