Now Reading:
Čampara: “S OBJE BIH RUKE GLASAO ZA IZBOR LAZOVIĆA”

Čampara: “S OBJE BIH RUKE GLASAO ZA IZBOR LAZOVIĆA”

Član Predsjendištva SDA, Aljoša Čampara, izjavio je da je Komšićev prijedlog o izboru Mire Lazovića za dopredsjednika Federacije BiH dobar i da bi on lično glasao za izbor Lazovića ako bi bio predložen.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte ,Željko Komšić, gostujući u Danu uživo na N1 govorio je o poziciji potpredsjednika Federacije BiH i mogućnosti da novi dopredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda bude iz Dodikovog SNSD-a. Komšić smatra da bi to bilo vrlo opasno za Federaciju BiH te je predložio kadrovsko rješenje koje bi bilo prihvatljivo golemoj većini delegata u Domu naroda.

“Pozivam SDP da kandiduje Miru Lazovića za potpredsjednika Federacije BiH, a pozivam SDA da ga podrži. Hajde da pokušamo da se urazumimo, da ne dopustimo to o čemu vi govorite. Mi nemamo delegata Srba u Klubu Srba”, kazao je Komšić.

Član Predsjendištva SDA, Aljoša Čampara, izjavio je za „Slobodnu Bosnu“ da je Komšićev prijedlog dobar i da bi on lično glasao za izbor Lazovića ako bi bio predložen.

„Što se mene lično tiče, kao delegat u Domu  naroda, narodski rečeno, Miru Lazovića bih podržao sa obje ruke za dopredsjednika Federacije BiH. Iz razloga što se radi o dokazanom borcu za BiH, patrioti, čovjeku koji vidi BiH u euroatlantskim integracijama i predsjedniku Skupštine RBiH u najtežim danima.

Naravno, odluku o tome će donijeti organi stranke, koju ću ja poštovati kakva god bila, no uvjeren sam da bi organi stranke podržali Lazovića za tu funkciju“, rekao je Čampara.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Input your search keywords and press Enter.