Now Reading:
Amel Pintol: NEĆU ODUSTATI OD SVOJE INICIJATIVE – KLADIONICE SE MORAJU UDALJITI OD OBRAZOVNIH USTANOVA

Amel Pintol: NEĆU ODUSTATI OD SVOJE INICIJATIVE – KLADIONICE SE MORAJU UDALJITI OD OBRAZOVNIH USTANOVA

Ilidžanac Amel Pintol, vjećnik u Općinskom vjeću na Ilidži, gostovao je na TV1 i tom prilikom, između ostalog,  prezentovao svoju inicijativu o izmeštanju kladionica iz blizine obrazovnih ustanova, na područiju Općine Ilidža.

Za naš portal je izjavio: Prezentovao sam niz inicijativa koje se odnose na dislokaciju kladionica od osnovnih i srednjih škola na području Općine Ilidža, te javnosti obznanio peticiju u 14. obrazovnih ustanova koju je potpisalo preko 450 ljudi uposlenih u pomenutim ustanovama. Kotistim priliku da im se zahvalim na podršci.  Najavio sam nastavak aktivnosti i peticiju koju će aBd potpisati Koordinacija Vijeća roditelja Ilidžanskih škola. Pokušao sam da ukažem na nekoliko modaliteta i načina koji nam mogu pomoći u radu na prevenciji ovisnosti o kockanju, te zaštititi naše najmlađe. Govorio sam o mogućim rješenjima u ovoj oblasti, te narednim koracima. Sve pomenuto (inicijative, peticije, prijedlozi itd) će biti proslijeđeno na adresu nadležnih. Vođen izrekom: “Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio”, ja ću se nastaviti boriti, zaklučio je na kraju.

Dodao je još par informacija  i naglasio da već godinu dana traje njegova borba i prepiske sa institucijama od FBiH, KS-a do Općinskih službi, cak se obratio i Ombudsmenuima za ljudska prava BiH. Amel Pintol vjeruje u pozitivan ishod. Mi bismo dodali da uporni pobjeđuju, a Amel Pintol to svakako jeste.

ILIDZANEWS

Input your search keywords and press Enter.