Now Reading:
Aktuelno: DA LI ĆE TRENUTNA DEŠAVANJA DOVESTI DO GAŠENJA OO SBB ILIDŽA?

Aktuelno: DA LI ĆE TRENUTNA DEŠAVANJA DOVESTI DO GAŠENJA OO SBB ILIDŽA?

Više je nego očigledno da se mnogi, samo nekoliko mjeseci nakon oktobarskih izbora, uveliko kaju što su napustili redove matične stranke i pokušali svoje političke ambicije ostvariti kroz formiranje vlastitih “političkih kreacija”.  (najsvježija dešavanja su u tkz.Šepićevoj stranci)  Takvi pokušaju su prije ili poslije osuđeni na propast. Da mnogi gube kompase, te i dalje lutaju kao da su im povezi na očima i ne znaju “odakle pušu vjetrovi” – više je nego očito.

Da bi  opstala politička partija,  potrebno je da glasačima ponudi kvalitetna politička rješenja i u svakom momentu bude svjesna težine i specifičnosti naše političke stvarnosti.

Svjedoci smo nekih dešavanja, za koje “velike stranke” kažu da su očekivana dešavanja, a ovi “manji” se sada osjećaju kao da su upravo “sišli sa ringišpila”.

Mi pratimo dešavanja na Ilidži. Mnogi su se totalno rasuli, ili su procesi rasula u toku…

Već smo ranije pisali da zbog lošeg vođenja politike Saveza za Bolju Budućnost Fahrudin Radončić (SBB) dolazi do vidljivog rasipanja starog članstva i nepristupanja novog. Desilo se da se nakon oktobarskih izbora (slabo ili nikako) ne održavaju sjednice ni Kantonalnog Odbora SBB, ni Općinskog Odbora SBB Ilidža. Nekoliko preostalih pojedinaca, na svoj način i veoma proizvoljno i neodgovorno vode Stranku.

Takva politika vođenja Stranke  je prouzrokovala da SBB na Ilidži više nema svoj Klub vijećnika. Dvojica vijećnika Kemal Habibija i Dino Jajagić napustili i Klub i Stranku, uz objašnjenje da neće podržati neprofesionalan i samovoljan način donošenja odluka.

Iz  istih razloga je i desetak članova općinskog odbora SBB podnijelo ostavke i istupilo iz članstva. Od našeg “izvora” saznajemo da je bez posla ostala i mlada aktivistkinja Foruma mladih, dosadašnji sekretar SBB OO Ilidža.

Naš portal dalje “iz pouzdanih izvora” saznaje se da je kompletan Forum mladih SBB Ilidža na čelu sa Predsjednicom Selmom Bandom i Potpredsjednicima Anela Čeković, Amra Karišik i Mustafom Mišićem dao neopozive ostavke na sve funkcije, zatraživši kolektivnu ispisnicu zbog neslaganja unutar, sada već bivšeg,  općinskog odbora,  kojeg je napustilo više od pola članova. Špekuliše se da je razlog njihovog odlaska lose vođenje politike unutar OO i da su krivci aktuelni vijećnik Faik Hadrović i aktuelni Predsjednik OO Palić Mirsad koji su doveli ovaj Općinski Odbor do zatvaranja.

Posljedice su: nametanje Faika Hadrovića na mjesto zamjenika predsjedavajućeg vijeća; te napuštanje Kluba vijećnika SBB Ilidža Kemala Habibije i Dine Jajagica.

Ali to nije sve.

Najnovije informacije su da su od trinaest (13)  Predsjednika Mjesnih Odbora SBB Ilidža, njih deset (10) sa svim članovima tih mjesnih odbora napustilo je Savez za Bolju Budućnost Fahrudin Radončić. Do sada je preko tri stotine (300)  članova zvanično napustilo Stranku. Iz provjerenih izvora naš portal dalje saznaje da je i Forum žena SBB Ilidža već napustilo više od pola članica. Ovakvo osipanje, ako se trend nastavi, dovesti će do gašenja OO SBB Ilidža. 

ILIDZANEWS.BA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.