Now Reading:
2.AVGUSTA U 10:00 NAJAVLJENA HUMANITARNA SLIKARSKA KOLONIJA U VELIKOM PARKU NA ILIDŽI

2.AVGUSTA U 10:00 NAJAVLJENA HUMANITARNA SLIKARSKA KOLONIJA U VELIKOM PARKU NA ILIDŽI

Sutra, 2. avgusta, u Velikom parku (kod fontane) na Ilidži održaće se ART kolonija na kojoj će uzeti učešće žene i mladi sa područija općine Ilidža. Važno je naglasiti da će sve slike zadržati organizator, te će ih u drugoj fazi pripremiti za prodajnu izložbu, a cijeli prohod sa iste biće usmjeren u humanitarne svrhe.

Iz Udruženja PoduzetniceIN još nisu saopćili u koje humanitarne svhe će biti namijenjena sredstva, kažu da za sada postoji nekoliko opcija, ali da će odluka biti na vrijeme donesena i transparentno saopćena javnosti, a naravno i svim učesnicima Kolonije.

Ovo je treća “art kolonija” koju organizujemo na područiju KS i niti jednom nismo radili sa afirmisanim umjetnicima, nego pod parolom “umjetnost za sve” želimo afirmisati građane da se uključe u dešavanja koja su usko vezana za umjetnost i kulturu i da im baš na taj način približimo umjetnost i proširimo vidike u odnosu na sva kulturna dešavanja, a mnogo ih je na područiju Općine i u cijelom KS. Bez obzira u kom vremenu živimo i bez obzira na standard kojim živimo, kultura je nešto što je na početku i na kraju svega i nešto čime ostavljamo trag svog postojanja. Udruženje PoduzetniceIN je i osnovano sa ciljem promocije, kulture, poduzetništva i demokratije, kao istinskih vrijednosti koje cjelokupno društvo vode naprijed. Ovo je samo jedna od naših aktivnosti, a biće ih još i na Općini Ilidža. Zahvaljujemo se Općini koja je prepoznala značaj ovog i sličnih događaja i koja je podržala naš projekat, za naš portal saopćila je Adisa Tufo, predsjednica udruženja PoduzetniceIN.

Kako je protekla ART kolonija, izvještavaćemo sutra.

ILIDŽANEWS.BA

 

Input your search keywords and press Enter.